3 rok biologii UAM Strona Główna 3 rok biologii UAM


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Wyszukaj na forum:




 Ogłoszenie 

kopyrajt ołrajt baj hezio
Informuję, że od tej pory każdy temat umieszczony w nieodpowiednim dziale zamiast do właściwego działu będzie przenoszony do śmietnika. Mam dość proszenia o nie umieszczanie każdego tematu bez względu na to czy ma coś wspólnego z aktualnościami, czy też nie, w dziale aktualności!
 

Wszystkie posty zawierające pytania na egzaminy zostały przeniesione do działu "Pytania" znajdującego się w "Problemach w nauce" (jest on widoczny tylko dla członków grupy "studenci"). Proszę o zamieszczanie wszelkich pytań tylko tam.
Zapraszam serdecznie do korzystania z darmowego, moderowanego katalogu stron internetowych spis.cba.pl. Katalog stron internetowych jest ostępny pod adresem katalog.spis.cba.pl.

Poprzedni temat :: Następny temat
Dlaczego forum dzisiaj nie działało?
Autor Wiadomość
pasqdnik 
Administrator


Grupa zajęciowa: 8
Grupa - język obcy: angielski 5
Wiek: 33
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 322
Skąd: Czempiń
Wysłany: 2008-03-04, 00:05   Dlaczego forum dzisiaj nie działało?

Chciałbym wyjaśnić wszystkim dlaczego dzisiaj nie działało forum. Otóż jacyś hakerzy włamali się i usunęli część plików tego forum. Na szczęście udało mi się je przywrócić tak, że nawet nie straciliśmy nic
_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy" Murphy
Notatki ze studiów, wykłady, ćwiczenia, nauka
 
 
   
badger
Student/ka biologii

Grupa zajęciowa: 99
Grupa - język obcy: 99
Wiek: 108
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 187
Wysłany: 2009-02-17, 16:05   

pasqdnik, może byś przeniósł forum na inny serwer? Ten działa (o ile już działa) tragicznie.
 
   
zygfryd 
Student/ka biologii


Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 91
Wysłany: 2009-02-17, 18:58   

można zobaczyć jak działają fora na www.fora.pl albo przenieść forum z cba.pl na np. www.ziddio.pl albo inną
_________________
dum spiro spero
 
   
Kammilka 
Student/ka biologii


Dołączyła: 03 Gru 2007
Posty: 183
Skąd: Śrem
Wysłany: 2009-02-17, 19:44   

mieliśmy już forum na www.fora.pl i było jeszcze gorzej dlatego mamy teraz na tym serwerze :-P
_________________
Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
 
   
badger
Student/ka biologii

Grupa zajęciowa: 99
Grupa - język obcy: 99
Wiek: 108
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 187
Wysłany: 2009-02-17, 20:13   

można spróbować czegoś innego np http://www.iq24.pl/ albo najlepiej założyć forum na nie ogólnodostępnym serwerze
 
   
pasqdnik 
Administrator


Grupa zajęciowa: 8
Grupa - język obcy: angielski 5
Wiek: 33
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 322
Skąd: Czempiń
Wysłany: 2009-02-17, 20:18   

czego się spodziewacie po darmowym serwerze? Miałem już strony na bardzo różnych serwerach i wierzcie mi, że trudno znaleźć darmowy serwer działający lepiej. Oczywiście są takie, tyle tylko, że nie ma na nich obsługi php i/lub nie ma dostępu do bazy danych mysql a bez tego to forum działać nie będzie; a dodatkowo jeszcze miejsca na tych serwerach z reguły jest duuużo mniej.
Tu jest dostępne 1 GB przestrzeni dyskowej plus nieograniczone miejsce w bazie danych mysql. Znajdzie ktoś lepszy DARMOWY serwer? Jeśli tak mogę forum tam przenieść tylko nie liczcie, że jakikolwiek DARMOWY serwer będzie działał bezawaryjnie. A może wolisz forum na fora.pl, takie jak mieliśmy na początku, które działało 10x gorzej i było dużo bardziej ograniczone i zawalone badziewnymi reklamami we fleszu wyskakującymi na cały ekran po kliknięciu w cokolwiek?
_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy" Murphy
Notatki ze studiów, wykłady, ćwiczenia, nauka
 
 
   
badger
Student/ka biologii

Grupa zajęciowa: 99
Grupa - język obcy: 99
Wiek: 108
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 187
Wysłany: 2009-02-17, 20:23   

jak chcesz mogę za darmo załatwić konto na www.ksiezyc.pl ma tylko 150mb pojemności (może udało by mi się zwiększyć) ale na forum przecież wystarczy, ma dostęp do shella, obsługuje PHP, C, C++, Perl, bazę danych MySQL i skrypty cgi
pasqdnik napisał/a:
i zawalone badziewnymi reklamami we fleszu wyskakującymi na cały ekran po kliknięciu w cokolwiek?
radzę zainstalować adblock'a :)
 
   
pasqdnik 
Administrator


Grupa zajęciowa: 8
Grupa - język obcy: angielski 5
Wiek: 33
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 322
Skąd: Czempiń
Wysłany: 2009-02-17, 20:24   

badger napisał/a:
założyć forum na nie ogólnodostępnym serwerze


ha jasne! Masz taki :?:
_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy" Murphy
Notatki ze studiów, wykłady, ćwiczenia, nauka
 
 
   
badger
Student/ka biologii

Grupa zajęciowa: 99
Grupa - język obcy: 99
Wiek: 108
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 187
Wysłany: 2009-02-17, 20:24   

pasqdnik napisał/a:
ha jasne! Masz taki :?:
czytaj wyżej

[ Dodano: 2009-02-17, 20:25 ]
kiedyś dobry na fora był też lycos ale nie wiem czy jeszcze mają konta free
 
   
pasqdnik 
Administrator


Grupa zajęciowa: 8
Grupa - język obcy: angielski 5
Wiek: 33
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 322
Skąd: Czempiń
Wysłany: 2009-02-17, 20:29   

badger napisał/a:
jak chcesz mogę za darmo załatwić konto na www.ksiezyc.pl ma tylko 150mb pojemności (może udało by mi się zwiększyć) ale na forum przecież wystarczy, ma dostęp do shella, obsługuje PHP, C, C++, Perl, bazę danych MySQL i skrypty cgi
pasqdnik napisał/a:
i zawalone badziewnymi reklamami we fleszu wyskakującymi na cały ekran po kliknięciu w cokolwiek?
radzę zainstalować adblock'a :)


potrzebne jest mi tylko php i mysql, to wystarczy. 150 MB? trochę mało, to forum razem z plikami, które tu są już zajmuje prawie ponad 100mb nie licząć tego co jest w bazie danych a tam jest zapisane wszystko co jest pisane tu na forum. Na tym serwerze co piszesz te 150mb to razem z mysql?
_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy" Murphy
Notatki ze studiów, wykłady, ćwiczenia, nauka
 
 
   
badger
Student/ka biologii

Grupa zajęciowa: 99
Grupa - język obcy: 99
Wiek: 108
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 187
Wysłany: 2009-02-17, 20:34   

pasqdnik napisał/a:
te 150mb to razem z mysql
nie wiem, admin jest w porządku i myślę że może dać więcej. Spróbuję coś załatwić jak pojadę do domu bo to jest sieć z mojego miasta.
 
   
pasqdnik 
Administrator


Grupa zajęciowa: 8
Grupa - język obcy: angielski 5
Wiek: 33
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 322
Skąd: Czempiń
Wysłany: 2009-02-17, 20:39   

tylko jest jeszcze jedna sprawa. Serwer może wydawać się, że działa zajebiście, po czym kiedy na forum wejdzie jednocześnie kilka osób i pojawia się na raz kilka połączeń z bazą danych komuś wyskakuje to co tu "too many conections" i nie wiesz czy z tamtym serwerem też tak nie będzie. Nic na to nie poradzę, że prócz nas prawie bez przerwy forum skanują też różne roboty wyszukiwarek np google, yahoo! czy wp ale jest to faktem i między innymi przez to pojawiają się te komunikaty. Nikt kto udostępnia swój serwer wielu innym na zakładanie swoich stron nie pozwoli im na tworzenie na raz powiedzmy 30 połączeń z bazą danych lub więcej bo zwyczajnie gdy pojawi się takich stron kilkanaście serwer nie uciągnie tego. Dlatego na tych wszystkich darmowych serwerach są takie problemy. Tak naprawdę najlepszym wyjściem jest serwer płatny tylko kto za niego zapłaci? Bo ja na pewno nie. Zmiana na inny darmowy serwer to może być wejście z deszczu pod rynnę, może działać jeszcze gorzej. Nie mówiąc już o tym, że komunikacja na naszym roku, jest taka, że połowa ludzi przez najbliższe pół roku nie będzie znało adresu nowego forum.
_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy" Murphy
Notatki ze studiów, wykłady, ćwiczenia, nauka
 
 
   
pasqdnik 
Administrator


Grupa zajęciowa: 8
Grupa - język obcy: angielski 5
Wiek: 33
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 322
Skąd: Czempiń
Wysłany: 2009-02-17, 20:40   

badger napisał/a:
pasqdnik napisał/a:
te 150mb to razem z mysql
nie wiem, admin jest w porządku i myślę że może dać więcej. Spróbuję coś załatwić jak pojadę do domu bo to jest sieć z mojego miasta.

Spróbuj. Może okaże się, że jednak ten serwer naprawdę będzie dobry, jeśli nie jest ogólnodostępny jest na to szansa, inaczej nie ma sensu próbować raczej
_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy" Murphy
Notatki ze studiów, wykłady, ćwiczenia, nauka
 
 
   
Kammilka 
Student/ka biologii


Dołączyła: 03 Gru 2007
Posty: 183
Skąd: Śrem
Wysłany: 2009-02-17, 23:54   

dużo z tego co tu piszecie nie zrozumiałam :-P ale chciałam zauważyć że dużo osób nie zna nawet adresu obecnego forum :-/ nie mówiąc już co będzie z nowym :-/

pasqdnik napisał/a:
komunikacja na naszym roku, jest taka, że połowa ludzi przez najbliższe pół roku nie będzie znało adresu nowego forum.
i w tym miejscu zgadzam się z pasqdnikiem
_________________
Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.
 
   
badger
Student/ka biologii

Grupa zajęciowa: 99
Grupa - język obcy: 99
Wiek: 108
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 187
Wysłany: 2009-02-18, 11:44   

Kammilka napisał/a:
nie mówiąc już co będzie z nowym :-/
można zrobić automatyczne przekierowanie z tego adresu na nowy
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 14
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.